לחברתנו ניסיון רב בהדרכה, ובארגון ימי עיון.
מעת לעת אנו מקיימים ימי עיון – כדאי לעקוב ולהרשם.
ימי העיון מיועדים לאנשי מפתח בתעשיית המזון והתרופות:
יום עיון מקצועי בנושא "בקרת מזיקים בתעשייה" | 10.3.16
תאריך: 10 מרץ 2016
מיקום הקורס: כפר המכביה, רמת גן
קטגוריה: ביוטכנולוגיה / ביולוגיה , רגולציה – תקינה
קהל היעד:
אנשי ומנהלי אבטחת איכות
אנשי ומנהלי תפעול ורכש
מהנדסים, מנהלים ואנשי אחזקה
אנשי משק וחצרנים מהתעשיות הביוטכנולוגיות, פרמצבטיקה, תעשיית המזון, כימיה וכל תעשייה שחשופה לפגיעת מזיקים.
לקבלת מידע נוסף והרשמה לקורס – לחצו כאן »
קורס בקרת מזיקים בתעשייה
לקבלת מידע נוסף על הקורס – צור קשר »
קורס רכזי תברואה בתעשייה
לקבלת מידע נוסף על הקורס – צור קשר »
בקרת ניקיון ומזיקים בתעשיית המזון
הקורס מיועד ל:
מנהלי מפעל מזון, אנשי ומנהלי אבטחת איכות, בעלי מפעל מזון, אנשי קייטרינגים, מחסנאי מזון, טכנולוגי מזון, וטרינרים, פקחי מזון, משגיחי כשרות ועוד…
לקבלת מידע נוסף על הקורס – צור קשר »
מזיקים בתעשיית מזון
בואו להכיר את האויב , סיכון יצרן-סיכון צרכן
לקבלת מידע נוסף על הקורס – צור קשר »
בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה של עלייה גדולה במחירי המזון הגולמי מחד וירידה בכמויות המזון הגולמי שהיה בשפע. כיום קיים מחסור עולמי בגרעינים ותבואה, ומזון באופן כללי ומחירי מוצרי הגלם עולים בהתמדה. בפרסומי ארגון הבריאות העולמי (WHO) עולה שכ- 20% מהמזון המיוצר בעולם, אינו בר שימוש עקב מפגעי מזיקים. יצרני המזון אינם יכולים להרשות לעצמם הפסדים ופחת ולפסול מזון עקב בעיית מזיקים, ובמיוחד משום שיש לכך פתרונות. מעבר לכך, גם לצרכן הסופי יש כיום דרישות גבוהות ואף נרתע ממראה חרקים במוצר.
יצרני מזון ומאחסני מזון נחשפים מדי יום למטרד בעייתי זה, מזיקים בתחומי המפעל, בתוך המבנים, במחלקות הייצור והאחסון , הגורמים לנזקים קשים (נזק סביבתי, בריאותי, תפעולי וכמובן לנזק כלכלי ותדמיתי) ולכן מזיקים אלו חייבים להיות מורחקים או להימצא תחת שליטה, בקרה ופיקוח על דרכי התפתחותם ודרכי החדירה שלהם.
הדברת מזיקי מחסן, חרקים, ששוהים בתחומי המפעל הינה תורה סבוכה, מקצועית, שנסמכת על ידע וניסיון , ודרישות מקצועיות ורגולטוריות.
כיום, הדברת מזיקים הינו נושא מוביל הן במבדקי ה- FDA והן במבדקי רשויות בריאות אחרות, כולל מבדקים של משרד הבריאות הישראלי ומשגיחי כשרות, וליצרן קיים צורך מוכח ומעוגן בדרישות הרגולטוריות להפעיל ולתחזק מערכת שתבקר את רמת המזיקים בתחומי המפעל וסביבותיו.
במהלך יום העיון נסקור מושגים בסיסיים בהדברה, נעשה הכרות עם סוגי מזיקי המחסן, עם שיטות הטיפול ועם דרישות האיכות של המשרד לאיכות הסביבה. יום העיון יעניק למשתתפיו כלים יישומיים להכרה ולבקרה של מזיקים בתעשיית המזון ולהוכחת תאימות פעולות ההדברה לדרישות הרגולטוריות.