חברתנו מבצעת מבדקים תברואיים ברמה הכי גבוהה שניתן על מנת לצמצם את כושר הנשיאה של השטח ביכולתו להכיל ולבסס אוכלוסיות מזיקים בקרבת העסק שלנו. מטרת המבדק התברואי הוא לעשות סקר תשתיות אשר יצביע על פערים בין המצוי לרצוי מבחינת המבנה והסביבה, ציוד, אחסון, התנהגות האדם (למשל השארת דלת פתוחה וכד') והקשר שלהם למזיק ולנסות להשתפר. ברור שיש קשר הדוק וצורך בשיתוף פעולה בין המדביר לאנשי האחזקה במפעל על מנת שנוכל להוריד את כושר הנשיאה של השטח (מה שהשטח מציע להתפתחות המזיקים, מים, מזון, מסתור וכן ישנן השפעות חיצוניות אחרות לא תלויות כגון מזג אויר). צורך נוסף במבדק התברואי הוא לימוד אנשי הקשר לזהות את אותם הפערים גם ביום יום כשהסוקר אינו נמצא להצביע על הפערים (כגון בדיקת השתילים אותם מביא הגנן – לוודא שאינם נגועים בנמלת האש הקטנה).
חברתנו מבצעת מבדקים תברואיים ברמה הכי גבוהה שניתן על מנת לצמצם את כושר הנשיאה של השטח ביכולתו להכיל ולבסס אוכלוסיות מזיקים בקרבת העסק שלנו.
את המבדק עורכים תברואנים מוסמכים, עורכי מבדקים פנימיים, מהנדסים, אנטומולוגיה וטכנולוגי מזון העוסקים בחברתינו.
בסיום המבדק הלקוח מקבל דוח מפורט הכולל תמונות, המלצות לטיפול ודחיפות הטיפול בליקויים, זוהי הזדמנות מעולה לשיפור מתמיד עבור הלקוח.
הדברה ירוקה
אין כזה דבר! אז בואו נישבור מיתוס !!! כל חומר (כן , כן, אפילו מים) נחשב לחומר רעיל הכל תלוי במינון.
אז ברור שכשאתה/את מצלצלים לחברת ההדברה ומבקשים טיפול, אתם בעצם במילים אחרות אומרים תשתמשו ברעלים על מנת להרוג את אותם מזיקים המציקים לנו.
אבל מה??? היום כולנו מבינים שפיזור חומרי הדברה לא מבוקרים חוזרים אלינו בדלת האחורית (התפתחות תנגודת, זיהום קרקע ומי תהום, שינוי מאזן ביולוגי וכד') ולכן אנו רוצים לעשות זאת עם כמה שפחות רעלים
ואתם צודקים…
על מנת לצמצם ככל הניתן את המצאות המזיקים ואת השימוש בחומרי ההדברה צריך קודם כל לבחון את הקשר בין המזיק לסביבה וכן את הקשר בין המזיק למבנה. ישנם מזיקים הנמשכים למבנה כדי להחנות בו, להסתתר ואולי לבנות בו קן (יונים/מכרסמים/נמלים ועוד) ויש כאלו המנצלים הזדמנויות (אופורטוניסטים כגון חולדות) המנצלים את הקשר בין האדם למזיק ומנסים "לגנוב" אוכל שהאדם השאיר מאחוריו, אפילו אם זרק לפח ללא מכסה.
הרעיון הוא לצמצם את מה שאותם בעלי חיים רוצים וצריכים – מים+ מזון + מסתור.
סף דלת:
במפעלים רבים לא נותנים את הדלת לספי דלת, דרכם יכולים לחדור מזיקים שונים בחיפוש אחר מים, מזון ומסתור. סף הדלת צריך להיות אטום למעבר חרקים ומזיקים אחרים!
פח אשפה:
לעיתים קרובות אנו נתקלים בפחי אשפה ללא מכסה, אליהם מושלכת פסולת אורגנית המעודדת משיכת זבובים, חתולים וחרקים המחפשים מזון. גרוע מכך הוא מיקום הפחים, לעיתים אנו מוצאים אותך בסמוך לדלתות כניסה למפעל ובכך מושך את המזיק אלי.
ציוד בחצר:
לא אחת אנו מוצאים את החצר מוזנחת וכאילו לא שייכת למפעל. אז זהו, החצר הינה חלק בלתי נפרד על המפעל ומשפיעה ישירות על המצב התברואי במפעל.
צמחיה צמודה:
במפעלים רבים נותנים דגש על חצר ירוקה ויפה וגינה מתוחזקת על ידי גנן, אך שוכחים שגינות אלו מושכות מזיקים רבים לכוון הצמחייה ומשם אל המפעל.
מכרסם יכולים לטפס בנקל על ענפים ומשם לחדור על תוך גג המבנה בחיפוש אחר מזון, מים ומסתור.
שברים בקיר:
שברים בקיר הנגרמים כתוצאה מפעילות יומיומית בעבודה, עלולה להוות מקום מסתור למזיקים.
גדר שכנה:
לעיתים מה שנמצא בשכנות לנו עלול להוות סכנה לייצור ולמוצרי המפעל.
דחסן:
מיקום ותחזוקת דחסן עלולה להשפיע על משיכת מעופפים ומזיקים אחרים למפעל.